Wijgmaalse feesten een traditie?

Enkele dorpelingen staken de koppen bij elkaar en het idee voor een muzikale dorpskermis was geboren. Steeds meer vrijwilligers en verenigingen sloten aan. Elk jaar werd de lat hoger gelegd en zo groeiden deze feesten uit tot een dorpsevenement met traditie maar, niet traditioneel!

Het uitgangspunt blijft een mix van sportieve competities, creatieve ontspanning, cultuur en entertainment dat gratis toegankelijk is. Activiteiten zoals een stratenloop voor kinderen en volwassenen waaraan individueel of met een vriendenteam kan worden deelgenomen of een dorpelingenkoers voor verschillende leeftijdsgroepen zorgen ervoor dat werkelijk iedereen aan bod kan komen.
Ludiekere randactiviteiten zoals een antieke zwaaimolen, steltenlopers en vuurspuwers of zelfs een optreden van een harmonieorkest, betekenen plezier voor jong en oud.

De voorbije jaren zorgden o.a een creatief straattheaterfestival “zomer op straat” i.s.m. de provincie Vlaams Brabant en cultuurcentrum 30 CC ,met acts uit heel Europa, diverse dans- en muziekoptredens waaronder de bekendste deze van Stan Van Samang, “de laatste showband “en “The Rhythm junks” dat onze Wijgmaalse feesten de verdiende aandacht kregen bij de plaatselijke pers en regionale TV.

Download hier de volledige brochure

 

Contactpersoon v.z.w. KNALSELDER :

Jan Dirickx 0477/84 02 50 - dirickx.aej@skynet.be

v.z.w. KNALSELDER:

e-mail: knalselder@wijgmaal.be
p/a: Liesje Vanvaeck, secretaris, Baron Descampslaan 53, 3018 Wijgmaal

ondernemings/ BTW nummer : 478.660.257
rekening nr. BE 61 7340-0745-0417